Det är med största glädje jag och min familj hälsar er välkomna till ett av världens mest fantastiska länder när det gäller natur upplevelser, livsglada människor, safari, Serengeti, Kilimanjaro, the Big 6. Zanzibar, masai folket, världens 8 underverk Ngorongoro kratern. Superlativen är många och det finns oändligt mycket att se och göra.

Mitt mål är att få er att känna er så hemma som möjligt och en del av landet, inte som åskåder från en buss utan som medlemmar av min familj. Jag har valt ut dom bästa delarna av landet som jag vill visa er och har följande att erbjuda.

Del 1 Arusha, Masai kultur

Arusha är utgångspunkten för alla äventyr i denna Tanzaniaresa. Staden ligger vacker beläget mellan höga berg, regnskog och savann. Dom första dagarna kommer vi att göra utflykter runt Arusha, besöka min farfars masaiby och lära oss mer om mat och kultur, (jag vet barnen tycker säkert det låter tråkigt men kan garantera er att det blir en upplevelse som är allt annat än tråkigt!) Givetvis kan ni få sova en natt ute hos masajerna, se bara till att ha spjut och sköld med er! För dom som vill finns det möjlighet att besöka sjukhusprojektet SWETAN som min far startade i sin hem by.

Del 2 Safari

Den stora anledning många kommer till Afrika och Tanzania är för att se djuren, dom riktiga djuren! Jag har valt ut det bästa av det bästa Ngorongoro kratern, räknas till världens 8:e underverk. Även kallat Edens lustgård. Varför kommer ni förstå när ni kommer dit. Man förflyttas några miljoner år tillbaks i tiden och får uppleva känslan av hur världen såg ut i begynnelsen! Era guider är födda och uppväxta precis utanför kratern, så de har en gedigen kunskap om området.

Del 3 Kilimanjaro

På listan över 100 saker att göra innan man dör brukar oftast Kilimanjaro stå med. Afrikas högsta berg och världens högsta fristående berg. Vi kommer att bege oss till min farmors gård som ligger belägen vid Kilimanjaros sluttning och har en Tarangire Nationalpark fantastisk utsikt över berget. Ifrån Marganu gate, som är startpunkten för dom som skall bestiga Kilimanjaro, kommer vi att göra ett besök till ett av Kilimanjaros mest spektakulära vattenfall där ni har möjlighet att bada. Att bestiga Kilimanjaro tar ca 5-6 dagar och ifall någon familjemedlem är intresserad av detta, får ni meddela mig.

Del 4 Zanzibar

Stränderna på Zanzibar har rankats som vackrast i världens bland flertalet tidningar däribland Vagabond. På Zanzibar är det främst bad och avkoppling på dessa enormt magnifika stränder som står på schemat. Ett besök i Stone Town är ett måste, denna magiska stad som ser ut att vara tagen direkt från en saga ur Tusen och en natt. Det finns mängder av vattenaktiviter på Zanzibar när längder av vita sandstränder och palmer inte räcker till, dyka i korallrev, simma med delfiner, segla med en traditionell ”Dow” och mycket mycket mer.

Priser

Into The Wild

Vad som ingår:
Transport till och ifrån flygplatsen
Välkomstfest
Boende i Arusha hemma hos min familj
Frukost
Masaikrigare/guide och chaufför
Parkavgifter till nationalparkerna vi besöker Ngorongoro, Tarangire
Besök till Kilimanjaro vattenfall
Besök till farfars masaiby
Boende på safari/ human nature
Flyg till Zanzibar
Boende Zanzibar, Aman bungalows/Casa del mar
Ett minne för livet!

Soul Safari

Vad som ingår:
Transport till och i från flygplatsen
Välkomstfest
Boende i Arusha hemma hos min familj
Frukost, middag
Masaikrigare/guide och chaufför i norra Tanzania
Parkavgifter till nationalparkerna vi besöker
Besök till Kilimanjaro vattenfall
Besök till farfars masaiby
Boende i Arusha hemma hos min familj
Boende på safari/ Octagon Lodge (hel pension)
Flyg till Zanzibar
Boende Zanzibar, Ras Nungwi/ Maru Maru Hotell

EXTREME ADVENTURE

info och pris på förfrågan

Kontakta oss

Ditt namn (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Ämne

Ditt meddelande